Planlegger du å kjøpe hund?

Det er vanskelig å vite hvor man skal starte og forarbeidet kan være avgjørende. Hva passer best til vår familie? Skal man velge tispe eller hannhund? Stor eller liten type? Korthåret eller langhåret? Finnes det allergivennlige hunder? Og, trenger alle hunder like mye mosjon?

Dette er spørsmål det er viktig å ta stilling til før man går til anskaffelse av hund. Hund er ikke bare hund og ikke alle typer passer til enhver familie.

Møt ekspertene på Dogs4All
På Dogs4All treffer du de aller fleste rasene på det populære rasetorget. Her kan du komme i kontakt med dyktige oppdrettere og raseklubber og få all den informasjonen du trenger å vite om den rasen du ønsker deg. Kanskje du nettopp denne helgen finner ut hvilken rase som passer perfekt for akkurat deg og familien? Selv om du faller for de søte små denne helgen bør ikke en hund kjøpes på impuls.

Dette bør du tenke over før du kjøper hund:

  • Ha et bevisst forhold til valg av rase. Hvor aktive er familien i hverdagen? Hva har du å tilby hunden av tid og aktivitet, og hvilken livs- og arbeidssituasjon er du i?
  • Ta kontakt med den aktuelle raseklubben.
  • Snakk med flere oppdrettere før du bestemmer deg.
  • Du bør besøke oppdretter hjemme – for å få et inntrykk av oppdretteren. En seriøs oppdretter ønsker også å treffe kjøpere av sine valper.
  • Still gjerne spørsmål om valpens foreldres helse, arvelige sykdommer og lignende.
  • Du kan gjerne kontakte andre som har kjøpt fra samme oppdretter.
  • Bruk gjerne NKKs standardkontrakt for kjøpet– denne finner du på www.nkk.no.
  • Hold kontakt med oppdretter i etterkant av kjøpet.

Rasetorg og raseparade
Besøk rasetorget i Hall D hvor du møter representanter fra de ulike raseneklubbene og godkjente oppdrettere. Få også med deg den fantastiske raseparaden som er en lærerik presentasjon av de ulike hunderasene og deres opprinnelse lørdag eller søndag. Se tid og sted i programmet » (Programmet publiseres her når det er klart)

Gratis foredrag og råd fra proffe instruktører
Ved anskaffelse av hund, bør du også ha grunnleggende kjennskap til hundens natur og mentale trekk, i tillegg til behov for mat og stell. På Dogs4All kan du lære mer om pelsstell, kommunikasjon, språk, adferd og aktivisering.

PROGRAM

Share this: